Aktualności
„Smaki Gęsiny – przywrócenie tradycji hodowli, przyrządzania i jedzenia gęsiny”
Konkurs kulinarny „Smaki Gęsiny” odbędzie się 16 października 2022 r. w Parku Etnograficznym w Tokarni, w godz. 11.00-16.00.
Celem konkursu jest promocja gęsiny, jako atrakcyjnego produktu dziedzictwa kulinarnego.
W konkursie wezmą udział Koła…
„Poznanie dobrych praktyk w zakresie przedsiębiorczości, ekoturystyki i turystyki na terenie LGD Zielone Bieszczady”
Świętokrzyska Izba Rolnicza w Kielcach w ramach planu operacyjnego KSOW na lata 2022–2023 realizuje operację pn. „Poznanie dobrych praktyk w zakresie przedsiębiorczości, ekoturystyki i turystyki na terenie LGD Zielone Bieszczady”. W ramach projektu w…
Zrównoważone sadownictwo zgodne z Europejskim Zielonym Ładem szansą dla rozwoju obszarów wiejskich
W imieniu Organizatorów zapraszamy na konferencję "Zrównoważone sadownictwo zgodne z Europejskim Zielonym Ładem szansą dla rozwoju obszarów wiejskich". Konferencja odbędzie się w dniu 20.10.2022 w Sandomierzu, Hotel Mały Rzym ul. Stefana Okrzei…
„Wskrzeszenie dawnych zwyczajów wsi świętokrzyskiej – pokazy obrzędowe i gwara ludowa”
Zapraszamy 25 września 2022 r., w godzinach 12.00-16.00 do Parku Etnograficznego
w Tokarni. Tego dnia odbędą się liczne warsztaty, które pozwolą zaznajomić osoby odwiedzające skansen z dawnymi aktywnościami, jakimi trudnili się mieszkańcy dawnych…
„Kuchnia świętokrzyska czaruje”
Świętokrzyska Izba Rolnicza jest organizatorem Konkursu w zakresie Rolniczego Handlu Detalicznego o nazwie „Kuchnia świętokrzyska czaruje” rolniczy handel detaliczny V edycja.
Konkurs odbywa się w tym roku po raz piąty. Uczestnikami konkursu będą…
Polowa uprawa roślin zielarskich jako element zwiększenia dochodowości gospodarstw
Świętokrzyska Izba Rolnicza w Kielcach w ramach planu działania Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich na lata 2014–2020 realizuje operację pn. „Polowa uprawa roślin zielarskich jako element zwiększenia dochodowości gospodarstw”.
W ramach projektu, w…